Кадър бТВД-р Радоствета Филипова разкри това, което очакваше всеки у нас.

...
Кадър бТВД-р Радоствета Филипова разкри това, което очакваше всеки у нас.
Коментари Харесай

Д-р Радосвета Филипова: Предполагам, че първият българин ще бъде ваксиниран срещу ковид на 27 декември

Кадър бТВ

Д-р Радоствета Филипова разкри това, което очакваше всеки у нас. Тя разгласи в ефир по кое време ще бъде имунизиран против ковид първият българин.  За новия вариант на ковид знаем, че се популяризира с пъти по-бързо, само че още нямаме всички данни. Затова в този момент България и другите страни ползват тежката мярка за карантина на влизащите от страната. Това съобщи пред БТВ и " 120 минути " доктор Радосвета Филипова, секретар на Националния имунизационен щаб. 

Предполагам, че първият българин ще бъде имунизиран на 27 декември. Ще е хубаво знаково лице да е първият ваксиниран  у нас, разкри докторът. 

Когато имунизацията е надалеч, отношението е друго, само че когато дойдат дозите, хората в действителност съществено би трябвало да помислят, сподели доктор Филипова. 

Първо ще дойде имунизацията на " Пфайзер " с малко под 10 000 дози. В идващите месеци чакаме колета по 100 и 300 000 дози, разкри д-р Радосвета Филипова, написа Novini.bg. 

Нормалните странични резултати на ваксините са главоболие, изнемощялост, мускулни болки - това са и предстоящите реакции. Хубавото е, че тези странични резултати минават бързо, разяснява секретарят  на Националния имунизационен щаб. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР